Skip to main content
Healthy chocolate nut bars
Allergenen :
Pinda's
Haver
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

80 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten)

120 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Pistachenoten, Macadamianoten, Amandelnoten, Noten, Hazelnoten, Pecannoten, Sesamzaad, Walnoten, Paranoten, Cashewnoten, Gluten, Pinda's, Tarwe, Rogge, Gerst)

10 gram

Cacaopoeder

160 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

4 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

Voedingswaarden

Energie (kJ)3997 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten105.6 g
waarvan suikers59.8 g
Vezels15.5 g
Eiwitten28.5 g
Zout0.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium302.8 mg
Calcium22.4 mg
Iron0.8 mg

Instructies

1
  • Transfer the dates to a small bowl and let soak in 6 tbsp of water for 10 minutes.
  • Blend the oats into a fine flour, using an immersion blender or food processor.
  • Transfer to a bowl and mix with the peanut butter, 2 tbsp maple syrup and 2 tablespoons of water. Mix until well combined (it will be a bit crumbly but you should just be able to shape it).
  • Line a rectangular food container with parchment paper and press mixture into it, flattening down with hands. Set aside.
2
  • Blend the dates together with remaining water and the rest of the maple sirup for 1-2 minutes in a food processor until fully incorporated.
  • Spread the filling over the oat base, flattening down as you go.
  • Scatter peanuts over top and press into filling.* 
  • Cut into 9 rectangular bars with a flat knife and freeze for 30 minutes to set.

*Optional to reserve some of the peanuts for decoration. Roughly chop them. 

3
  • Melt chocolate in heatproof bowl over a small saucepan of simmering water. Using a knife, gently remove the bars from the container and place on a parchment-lined baking sheet.
  • Dip each bar in melted chocolate and return to baking sheet. Before chocolate sets. Sprinkle over the peanuts.
  • Freeze 10 minutes to fully set chocolate, then refrigerate until needed.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Linguine stirfry met kippendij en pinda's

Linguine stirfry met kippendij en pinda's

met broccoli en wortel in honing-gemberdressing
Smoothie met banaan

Smoothie met banaan

met kokosmelk en dadelstukjes
Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

Pita met vegetarische groenteballetjes in pindasaus

met geroerbakte spitskool en zoetzuur
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie
Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels
Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels

Double Protein - Thaise fusion salade met udonnoedels

met dubbele portie vegetarische runderpuntjes
Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

met een gekookt eitje
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

met gegrilde bospeen en ovenfrieten
Indiase curry met bloemkool en paneer

Indiase curry met bloemkool en paneer

met rijst, kikkererwten en verse koriander
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, snijbonen en mangochutney
Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat
Chocolademousse van banaan en avocado

Chocolademousse van banaan en avocado

Kwark-havermoutpannenkoeken

Kwark-havermoutpannenkoeken

met blauwe bessen en honing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei