HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Paprika's Met Harissa Couscous, Feta, Tomaat
topBanner
Gevulde paprika's met harissa-couscous, feta, tomaat

Gevulde paprika's met harissa-couscous, feta, tomaat

en verse bladpeterselie

Lees meer

Deze kruidige gevulde paprika’s zijn geïnspireerd op de keukens van het Midden-Oosten. Met de harissa, een kruidenpasta gemaakt van onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper, kun je dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde tijm

⅔ tl

Harissa

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2569 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de rode paprika en bewaar. Snijd de gele paprika in de lengte doormidden (zie foto) en verwijder de zaadlijsten van beide paprika's. Zet de rode paprika (met dakje) rechtop in de ovenschaal en leg de gele paprika erbij (snijkant naar boven). Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's 20 – 25 minuten in de oven.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

3

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal de wok of hapjespan van het vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de harissa toe (let op pittig!). Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn en peper en zout.

5

Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven, vul de paprika's met de couscous en garneer met de overige feta. Dek de rode paprika af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 – 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de gevulde paprika’s en de overige couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.