Skip to main content
Garnalen in verse tomatensaus
Garnalen in verse tomatensaus

Garnalen in verse tomatensaus

Met romige aardappelpuree en haricots verts

4.5
(1,2K)

Duik de Franse keuken in met dit gerecht vol rijke smaken. Bij de garnalen maak je zelf in een handomdraai een friszoete saus van verse mini-romatomaten. De aardappelpuree is heerlijk zacht en romig door de roomboter.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Mini-romatomaten

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat: Vis)

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Aardappelstamper
Koekenpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Haricot verts koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Zorg dat de haricot verts net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Tomatensaus maken
3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romatomaten in kwarten. Hak de verse bladpeterselie grof en pers de citroen uit. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel en en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de miniromatomaten en 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Puree maken
4

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Stamp de aardappelen en overige roomboter met een aardappelstamper tot een superfijne puree. Voeg een flinke scheut melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en ½ tl citroensap per persoon.

Bakken en pureren
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. Voeg de suiker toe aan de steelpan met de tomaten. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus. Meng het bakvocht van de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

6

Schenk de tomatensaus in ondiepe borden en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met de haricots verts.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders