HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGarnalen In Verse Tomatensaus
topBanner
Garnalen in verse tomatensaus

Garnalen in verse tomatensaus

Met romige aardappelpuree en haricots verts

Premium
Lees meer

Duik de Franse keuken in met dit gerecht vol rijke smaken. Bij de garnalen maak je zelf in een handomdraai een friszoete saus van verse mini-romatomaten. De aardappelpuree is heerlijk zacht en romig door de roomboter.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :SchaaldierenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

300 gram

Haricots verts

1 stuk(s)

Sjalot

150 gram

Mini-romatomaten

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

240 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Olijfolie

⅔ stuk(s)

Visbouillonblokje

(BevatVis)

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Aardappelstamper
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Zorg dat de haricot verts net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romatomaten in kwarten. Hak de verse bladpeterselie grof en pers de citroen uit. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel en en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de miniromatomaten en 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken.

4

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Stamp de aardappelen en overige roomboter met een aardappelstamper tot een superfijne puree. Voeg een flinke scheut melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en ½ tl citroensap per persoon.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. Voeg de suiker toe aan de steelpan met de tomaten. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus. Meng het bakvocht van de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

6

Schenk de tomatensaus in ondiepe borden en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met de haricots verts.