Skip to main content
Garnalen in verse tomatensaus
Garnalen in verse tomatensaus

Garnalen in verse tomatensaus

Met romige aardappelpuree en haricots verts

4.5
(1,2K)

Duik de Franse keuken in met dit gerecht vol rijke smaken. Bij de garnalen maak je zelf in een handomdraai een friszoete saus van verse mini-romatomaten. De aardappelpuree is heerlijk zacht en romig door de roomboter.

Allergens:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

150 g

Haricots verts

½ unit

Sjalot

75 g

Mini-romatomaten

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

¼ unit

Citroen

120 g

Garnalen

(Contains: Schaaldieren)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.5 tablespoon

Olijfolie

⅓ unit

Visbouillonblokje

(Contains: Vis)

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat45 g
Saturated Fat19.6 g
Carbohydrate62 g
Sugar6.8 g
Dietary Fiber12 g
Protein26 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Potato Masher
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Haricot verts koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Zorg dat de haricot verts net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Tomatensaus maken
3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romatomaten in kwarten. Hak de verse bladpeterselie grof en pers de citroen uit. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel en en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de miniromatomaten en 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Puree maken
4

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Stamp de aardappelen en overige roomboter met een aardappelstamper tot een superfijne puree. Voeg een flinke scheut melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en ½ tl citroensap per persoon.

Bakken en pureren
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. Voeg de suiker toe aan de steelpan met de tomaten. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus. Meng het bakvocht van de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

6

Schenk de tomatensaus in ondiepe borden en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met de haricots verts.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes