Duik de Franse keuken in met dit gerecht vol rijke smaken. Bij de garnalen maak je zelf in een handomdraai een friszoete saus van verse mini-romatomaten. De aardappelpuree is heerlijk zacht en romig door de roomboter.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
150 g
Haricots verts
½ unit
Sjalot
75 g
Mini-romatomaten
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
¼ unit
Citroen
120 g
Garnalen
(Contains: Schaaldieren)
2 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Olijfolie
⅓ unit
Visbouillonblokje
(Contains: Vis)
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Zorg dat de haricot verts net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romatomaten in kwarten. Hak de verse bladpeterselie grof en pers de citroen uit. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel en en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de miniromatomaten en 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Stamp de aardappelen en overige roomboter met een aardappelstamper tot een superfijne puree. Voeg een flinke scheut melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper, zout en ½ tl citroensap per persoon.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. Voeg de suiker toe aan de steelpan met de tomaten. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus. Meng het bakvocht van de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Schenk de tomatensaus in ondiepe borden en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met de haricots verts.