
De kalfsburger in nieuw in jouw box! De kalveren grazen in open lucht op eigen bodem, in Schore, dat proef je!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
250 g
Broccoli
250 g
Half kruimige aardappelen
½ unit
Rode ui
30 g
Cranberrychutney
(Contains: Mosterd)
1 unit
Kalfsburger
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
¼ sachet(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Contains: Selderij, Sesamzaad)
½ tablespoon
Olijfolie
¾ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
75 milliliters
Runderbouillon
1 teaspoon
Mosterd
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de aardappelen en broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 5 - 6 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Kook de broccoli in de andere pan, afgedekt, 4 - 6 minuten. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalfsburger 4 - 5 minuten op een kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelpuree en de broccoli over de borden. Garneer de broccoli met de gomasio-tuinkruiden en leg de kalfsburger ernaast. Serveer met de cranberryjus en garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.