Skip to main content
Kalfsburger met broccoli

Kalfsburger met broccoli

met aardappelpuree en cranberryjus

De kalfsburger in nieuw in jouw box! De kalveren grazen in open lucht op eigen bodem, in Schore, dat proef je!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Broccoli

250 g

Half kruimige aardappelen

½ unit

Rode ui

30 g

Cranberrychutney

(Contains: Mosterd)

1 unit

Kalfsburger

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

¼ sachet(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Contains: Selderij, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

75 milliliters

Runderbouillon

1 teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2630 kJ
Calories629 kcal
Fat21 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate67 g
Sugar18 g
Dietary Fiber14 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel voor de aardappelen en broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Jus maken
3

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Verlaag het vuur naar middellaag, roer goed door en laat 5 - 6 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

Vlees bakken
4

Kook de broccoli in de andere pan, afgedekt, 4 - 6 minuten. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalfsburger 4 - 5 minuten op een kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree en de broccoli over de borden. Garneer de broccoli met de gomasio-tuinkruiden en leg de kalfsburger ernaast. Serveer met de cranberryjus en garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes