Skip to main content
50-50 Blended varkensworst met patatas bravas

50-50 Blended varkensworst met patatas bravas

met geroosterde bospeen en aioli

3.2
(204)

Met deze worst eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 worst bestaat namelijk voor de helft uit varkensvlees en de andere helft uit oesterzwammen!

Allergens:
Noten
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

200 g

Bospeen

1 teaspoon

Paprikapoeder

250 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Varkensworst met paprika en amandel

(Contains: Noten)

5 g

Geschaafde amandelen

(Contains: Noten May be present: Sesamzaad, Pinda's)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

25 g

Aioli

(Contains: Ei, Mosterd May be present: Sesamzaad, Selderij, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mollusques, Soja, Vis, Lupine, Schaaldieren)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3367 kJ
Calories805 kcal
Fat50 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate66 g
Sugar10 g
Dietary Fiber11 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de 50-50 varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak nog 10 - 12 minuten. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes