Skip to main content
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten

Za’atar is de naam van een smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het basisingrediënt is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Wij hebben onze eigen twist aan de za’atar gegeven en gebruiken ook kruiden en specerijen zoals basilicum, paprikapoeder, cayennepeper en komijn.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Gluten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

15 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

150 gram

Flespompoen

1 stuk(s)

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Turkse groene peper

1.5 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

60 gram

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Tofu

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602.4 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten56 g
Vezels21 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon en hak de hazelnoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de pompoen in stukken
3

Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van een ½ cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de romatomaten en Turkse peper klein. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de tofureepjes 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen de bulgur met de bouillon in een pan met deksel en kook de bulgur, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Bak de groenten in een wok
6

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur, voeg de pompoen en eventueel extra olijfolie toe en bak 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege de tomaat, Turkse peper en de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tofu bij de groenten
7

Voeg de za’atar bij de groenten en verhit nog 1 minuut. Voeg extra water toe aan de pan, als het te droog wordt. Voeg de bulgur en tofu toe en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten en overige krulpeterselie.

Tip! Heb je kikkererwten over van de salade met gegrilde courgette? Je kunt deze op het laatste moment toevoegen aan de groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje
Chicken parmigiana met twee kazen

Chicken parmigiana met twee kazen

met mozzarella, parmezaan-truffelfrieten en salade
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met portobello, pecorino en verse krulpeterselie
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Double veggie - Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Double veggie - Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met doperwten en gele courgette als extra
Veggie + protein - Farfalle met gekruide rundergehaktballetjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met gekruide rundergehaktballetjes als extra

met bospaddenstoelenpesto, veldsla en pecorino
Romige orzo met gebakken knolselderij

Romige orzo met gebakken knolselderij

met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten
Double veggie - Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Double veggie - Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney en een salade als extra
Witte asperges met ham en gekookt eitje

Witte asperges met ham en gekookt eitje

met aardappelen en hollandaisesaus
Veggie + protein: Risotto met aardpeer en schelvisfilet als extra

Veggie + protein: Risotto met aardpeer en schelvisfilet als extra

met hazelnoten, prei en geraspte comté
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rodekool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

met aardappelpartjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio