Skip to main content
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten

De rundertartaar, de aardappelen en de witlof in dit gerecht zijn van Hollandse bodem. Witlof bevat veel vitamine A, B en C. Ook is het rijk aan foliumzuur. Door de witlof te karamelliseren, krijgt deze een zoetige smaak. De semi-zongedroogde tomaten zijn gemarineerd in een olie van knoflook en mediterrane kruiden.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 stuk(s)

Witlof

30 gram

Gedroogde tomaten

32.5 gram

Mesclun

120 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2293 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten52 g
Vezels18 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Kom
Bord

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aardappel in dunne plakken
2

Was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in hele dunne plakken en kook 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.

Snijd de witlof in kwarten
3

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten. Laat de harde kern zitten zodat de bladen niet losvallen.

4

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en smoor, afgedekt, 10 - 15 minuten.

5

Snijd ondertussen de semi-zongedroogde tomaten klein en meng deze met de mesclun in een saladekom. Breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de rundertartaar ongeveer 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten.

Schenk de honing over de witlof
7

Zet het vuur onder de witlof hoog, schenk de honing over de witlof en bak de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

Serveer het gerecht
8

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade

Tip! Als je de aardappelen in flinterdunne plakken van 2 mm snijdt, dan worden deze lekker knapperig in de oven!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

met spekjes, puree en frisse veldsla
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Gegratineerde portobello met geitenkaas

Gegratineerde portobello met geitenkaas

Met gebakken aardappeltjes en courgette
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

Luxe salade met gegrilde geitenkaas en spekjes

met rozijn-walnotenbrood, witlof en sperziebonen
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Varkenshaas in pecanbotersaus

Varkenshaas in pecanbotersaus

met spinazie-orzo en witlof
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots verts salade
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Steak sandwich met blauwe kaas

Steak sandwich met blauwe kaas

met gekaramelliseerde sjalot en gepofte paprika
Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Met gremolata en aardappelen
Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aubergine

Gemarineerde kipdrumsticks met gepofte aubergine

Met gebakken aardappelen en labne
Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

met ravigotesaus
Bulgursalade met gegrilde groenten en witte kaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en witte kaas

met rozijnen en pompoenpitten
Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Knapperige paprika’s met zachte parelcouscous en zonnebloempitten
Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Brandt & Levie-varkensworst met patatas bravas

Met geroosterde bospeen en aïoli
Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Vispakketje van heekfilet met citroentijm en gebakken aardappelen

Pastei met champignon-kippenragout

Pastei met champignon-kippenragout

Met ovenfriet en een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met cherrytomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Platbroodpizza's met smokey garnalen

Platbroodpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en friet

Entrecote met kruidenhollandaise en friet

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelpartjes en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, sinaasappeldressing en koriander