topBanner
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof, nicola aardappelen en frisse salade

Smaakvolle salade met gele en rode semi-zongedroogde tomaten

Lees meer

De rundertartaar, de aardappelen en de witlof in dit gerecht zijn van Hollandse bodem. Witlof bevat veel vitamine A, B en C. Ook is het rijk aan foliumzuur. Door de witlof te karamelliseren, krijgt deze een zoetige smaak. De semi-zongedroogde tomaten zijn gemarineerd in een olie van knoflook en mediterrane kruiden.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 stuk(s)

Witlof

60 gram

Gedroogde tomaten

65 gram

Mesclun

240 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2292.832 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels18 g
Eiwitten28 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Mes
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in hele dunne plakken en kook 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten. Laat de harde kern zitten zodat de bladen niet losvallen.

4

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en smoor, afgedekt, 10 - 15 minuten.

5

Snijd ondertussen de semi-zongedroogde tomaten klein en meng deze met de mesclun in een saladekom. Breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de rundertartaar ongeveer 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten.

7

Zet het vuur onder de witlof hoog, schenk de honing over de witlof en bak de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

8

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade

Tip! Als je de aardappelen in flinterdunne plakken van 2 mm snijdt, dan worden deze lekker knapperig in de oven!