Vadouvan is een Franse variant op Indiase masala. Het resultaat: een unieke curry met een zoete en subtiel rokerige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuks
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
1 stuks
Prei
170 g
Basmatirijst
2 tl
Vadouvan
(BevatMosterd)250 ml
Kokosmelk
1 zakje
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 stuks
Pruimtomaat
10 g
Verse koriander
½ stuks
Limoen
200 g
Garnalen
(BevatSchaaldieren)1 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook en prei toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry er bovenop.Garneer met de koriander en de overige tomaat. Serveer met de partjes limoen.