Vadouvan is een Franse variant op Indiase masala. Het resultaat: een unieke curry met een zoete en subtiel rokerige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅘ cm
Verse gember
½ stuk(s)
Prei
75 gram
Basmatirijst
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
125 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
¼ stuk(s)
Limoen
100 gram
Garnalen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.Snijd de prei in dunne ringen.
Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Voeg de vadouvan toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook en prei toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry er bovenop. Garneer met de koriander en de overige tomaat. Serveer met de partjes limoen.