HelloFresh
topBanner
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander

Lees meer

Vadouvan is een Franse variant op Indiase masala. Het resultaat: een unieke curry met een zoete en subtiel rokerige smaak.

Labels:Lekker snel
Allergenen :MosterdGlutenbevattende granenSojaSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuks

Prei

170 g

Basmatirijst

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

250 g

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Pruimtomaat

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

200 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

1 stuks

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels5 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn.Snijd de prei in dunne ringen.

2

Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Voeg de vadouvan toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook en prei toe en roerbak 1 - 2 minuten.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry er bovenop. Garneer met de koriander en de overige tomaat. Serveer met de partjes limoen.