HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstbowl Met Sticky Paddenstoelen
topBanner
Rijstbowl met sticky paddenstoelen

Rijstbowl met sticky paddenstoelen

met zoetzure komkommer en gebakken sugarsnaps als extra

Extra groente
Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui en bieslook.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 bos(sen)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse bieslook

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

100 gram

Sugarsnaps

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

4 tl

Suiker

2 el

Bloem

2 el

Bruine suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3115 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 2 tl suiker en een snuf zout. Snijd de radijs en de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan de saladekom. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snipper de rode ui. Hak de bieslook grof. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten.

3

Voeg de knoflook, gember en de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sugarsnaps 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de rijst met de overige sesamolie en de helft van het sesamzaad. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen en de sugarsnaps erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook. Serveer met de zoetzure groenten.