Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door rode ui en bieslook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Basmatirijst
1 bos(sen)
Radijs
½ stuk(s)
Komkommer
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse bieslook
350 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
40 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)20 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)100 gram
Sugarsnaps
10 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)4 el
Wittewijnazijn
4 tl
Suiker
2 el
Bloem
2 el
Bruine suiker
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 2 tl suiker en een snuf zout. Snijd de radijs en de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan de saladekom. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snipper de rode ui. Hak de bieslook grof. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten.
Voeg de knoflook, gember en de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sugarsnaps 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rijst met de overige sesamolie en de helft van het sesamzaad. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen en de sugarsnaps erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook. Serveer met de zoetzure groenten.