Crackers met gekookte eieren en tuinkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Crackers met gekookte eieren en tuinkers

4 porties | 2 ontbijtdagen voor 2 personen

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gerst
Gluten
Soja
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

20 gram

Tuinkers

12 stuk(s)

Crackers

(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Lupine)

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2482 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten8.9 g
waarvan suikers2.3 g
Vezels12.5 g
Eiwitten26 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Steelpan

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Leg voorzichtig 3 eieren in het water en kook 8 - 10 minuten (zie Tip). 
  • Spoel de eieren af onder koud water, verwijder dan de schaal en halveer de eieren. 
  • Serveer 3 crackers per persoon op borden. Smeer de helft van de roomkaas op de crackers en leg de eihelften daarop. 
  • Bestrooi met de helft van de currykruiden en garneer met de helft van de tuinkers. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Je kunt ook 6 eieren koken om het ontbijt van morgen alvast klaar te maken!