topBanner
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

Met gebakken paprika, limoen-knoflookolie en yoghurt

Lees meer

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen: een zilte, Cypriotische kaas die niet smelt tijdens het bakken.

Labels:Veggie
Allergenen :Pinda'sNotenMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Amandelen

(BevatPinda's, Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

125 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rode paprika

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Rozijnen

75 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Saladekom
Vork
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm.

2

Snijd de paprika in reepjes. Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.