HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCasarecce Met Pesto, Tonijn En Spekjes
topBanner
Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Casarecce met pesto, tonijn en spekjes

Met paprika, courgette en pijnboompitten

QUICK & EASY
Lees meer

Tonijn en spekjes - een combinatie die je zelf misschien niet snel zou bedenken, maar in Italië is spaghetti alla carrettiera een begrip. In dit recept gebruik je groene pesto als saus en de groente hebben we alvast voor je gesneden, zodat dit gerecht zó op tafel staat.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

50 gram

Magere spekblokjes

400 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 blik(ken)

Tonijn in water

(BevatVis)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de caserecce. • Kook de casarecce, afgedekt, in 12 – 15 minuten beetgaar. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

• Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur. • Bak de spekblokjes 2 – 3 minuten zonder olie. Schep regelmatig om. • Voeg de groentemix toe en bak nog 6 – 8 minuten.

3

• Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Haal daarna uit de pan. • Giet de tonijn af en voeg toe aan de wok of hapjespan. • Meng de casarecce en de pesto door de groenten.

4

• Verdeel de pasta over de borden, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en garneer met de pijnboompitten.