Cake met peer en kaneelsiroop
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cake met peer en kaneelsiroop

Cake met peer en kaneelsiroop

+/- 12 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Fan van tarte tatin? Kies deze week voor de klassieke combinatie van peer en kaneel met deze cake!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gemalen kaneel

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)365 kcal
Energie (kJ)1529 kJ
Vetten27.81 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten25.04 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels0.97 g
Eiwitten4.43 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Rasp
Garde
Steelpan
Kleine kom
Bakpapier
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Kom
Grote kom
Mixer
Mixer

Instructies

Kaneelsiroop maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast, houd 50 gram apart en snijd de rest in blokjes.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Smelt de 50 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg al roerend de suiker, het citroensap, de kaneel en 1 mespuntje zout toe. Laat 1 - 2 minuten sudderen en vervolgens 10 minuten afkoelen.
Peer snijden
2
  • Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm in of bekleed met bakpapier (zie Tip).
  • Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne, gelijke plakken en leg in een waaiervorm op de bodem van de taart- of springvorm.
  • Giet de kaneelsiroop erover.

Tip: Gebruik je een springvorm? Bekleed deze dan goed met bakpapier zodat de siroop er niet uit kan lekken.

Beslag maken
3
  • Giet ondertussen de cakemix en citroenrasp in een grote kom.
  • Kluts de eieren in een andere kom.
  • Voeg de overige roomboter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Cake bakken
4
  • Verdeel het beslag over de peren. Bak de cake 45 - 50 minuten in de oven. Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Leg een groot bord op de taart- of springvorm en keer om (let op: de siroop kan nog heet zijn!).
  • Snijd de cake in punten.