Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Mesclun
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Tip: for the best result, do this 30 - 60 minutes before you start cooking.
Haal de burger uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak vervolgens in 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de ui in halve ringen.
Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.
Verhit een klein klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.