Met dit recept tover je 340 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 gram
Broccoli
120 gram
Biefstukpuntjes
½ stuk(s)
Kleine rode ui
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Slagroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
7.5 ml
Basilicumcrème met citroen
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
⅓ stuk(s)
Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de broccoli 10 - 14 minuten op middelhoog vuur. Blus af, wanneer de broccoli bijna klaar is, met 1 el water per persoon en roer de basilicumcrème erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de champignons in plakken. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Smelt ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes 1 - 3 minuten tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat het vocht in de pan voor de saus, laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de champignons en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de Italiaanse kruiden, de slagroom en per persoon: 1/3 bouillonblokje en 1 tl mosterd toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken op middelmatig vuur. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Roer de helft van de krulpeterselie door de champignonsaus. Verdeel de biefstukpuntjes over de borden en leg de broccoli ernaast. Schep de champignonsaus over de biefstukpuntjes. Garneer met de overige krulpeterselie.