Skip to main content
Biefstukpuntjes in champignonroomsaus

Biefstukpuntjes in champignonroomsaus

met broccoli

4.1
(638)

Met dit recept tover je 340 gram groenten per portie op je bord.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

180 g

Broccoli

120 g

Biefstukpuntjes

½ unit

Kleine rode ui

125 g

Champignons

1 unit

Knoflookteen

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

7.5 milliliters

Basilicumcrème met citroen

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

[Plantaardige] roomboter

⅓ unit

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3436 kJ
Calories821 kcal
Fat66 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate12 g
Sugar6 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Casserole

Cooking Steps

Groenten bakken
1

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de broccoli 10 - 14 minuten op middelhoog vuur. Blus af, wanneer de broccoli bijna klaar is, met 1 el water per persoon en roer de basilicumcrème erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de champignons in plakken. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Biefstuk en broccoli bakken
2

Smelt ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes 1 - 3 minuten tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat het vocht in de pan voor de saus, laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.

Champignonroomsaus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de champignons en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de Italiaanse kruiden, de slagroom en per persoon: 1/3 bouillonblokje en 1 tl mosterd toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken op middelmatig vuur. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Serveren
4

Roer de helft van de krulpeterselie door de champignonsaus. Verdeel de biefstukpuntjes over de borden en leg de broccoli ernaast. Schep de champignonsaus over de biefstukpuntjes. Garneer met de overige krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes