Met dit recept tover je 340 gram groenten per portie op je bord.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
180 g
Broccoli
120 g
Biefstukpuntjes
½ unit
Kleine rode ui
125 g
Champignons
1 unit
Knoflookteen
½ sachet(s)
Italiaanse kruiden
100 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
7.5 milliliters
Basilicumcrème met citroen
5 g
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
[Plantaardige] roomboter
⅓ unit
Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de broccoli 10 - 14 minuten op middelhoog vuur. Blus af, wanneer de broccoli bijna klaar is, met 1 el water per persoon en roer de basilicumcrème erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de champignons in plakken. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Smelt ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes 1 - 3 minuten tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal het vlees uit de pan en laat het vocht in de pan voor de saus, laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de champignons en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de Italiaanse kruiden, de slagroom en per persoon: 1/3 bouillonblokje en 1 tl mosterd toe. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken op middelmatig vuur. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Roer de helft van de krulpeterselie door de champignonsaus. Verdeel de biefstukpuntjes over de borden en leg de broccoli ernaast. Schep de champignonsaus over de biefstukpuntjes. Garneer met de overige krulpeterselie.