De verse koriander heeft een anijsachtige smaak en combineert goed met de kruidige kipworstjes. De voorgesneden pompoen zorgt ervoor dat je dit Mediterrane gerecht extra gemakkelijk kunt bereiden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ can
Tomatenblokjes
85 g
Volkoren bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Kipmerguezworstjes
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ teaspoon
Gemalen kaneel
150 g
Pompoenblokjes
1 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 100 ml water per persoon aan de kook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de bulgur, al roerende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook hierin de bulgur in 8 – 10 minuten op laag vuur droog. Schep daarna om en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en kipworstjes 1 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak 4 minuten. Voeg de pompoen, komijnpoeder en kaneel toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan weer af en bak 8 minuten op middelmatig vuur of tot de pompoen zacht is. Schep tussendoor een paar keer om.
Hak ondertussen de koriander grof.
Haal de kipworstjes uit de pan, voeg de bulgur en de helft van de koriander bij de pompoen en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden koriander en serveer met de kipworstjes.