Skip to main content
Bulgur

Bulgur

met kruidige kipworstjes en pompoen

3.3
(843)

De verse koriander heeft een anijsachtige smaak en combineert goed met de kruidige kipworstjes. De voorgesneden pompoen zorgt ervoor dat je dit Mediterrane gerecht extra gemakkelijk kunt bereiden!

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ can

Tomatenblokjes

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Kipmerguezworstjes

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Gemalen kaneel

150 g

Pompoenblokjes

1 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2226 kJ
Calories532 kcal
Fat18 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate55 g
Dietary Fiber19 g
Protein29 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife

Cooking Steps

Kook de bulgur
1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de bulgur, al roerende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook hierin de bulgur in 8 – 10 minuten op laag vuur droog. Schep daarna om en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.

Bak de kipworstjes
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en kipworstjes 1 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak 4 minuten. Voeg de pompoen, komijnpoeder en kaneel toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan weer af en bak 8 minuten op middelmatig vuur of tot de pompoen zacht is. Schep tussendoor een paar keer om.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Haal de kipworstjes uit de pan, voeg de bulgur en de helft van de koriander bij de pompoen en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Ganeer het gerecht en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden koriander en serveer met de kipworstjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes