BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

met portobello, maiskolf en een broodje

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

10 gram

Geraspte cheddar

80 gram

Portobello

2 stuk(s)

Kippenpoot

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

25 gram

Biologische volle yoghurt

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 gram

Tomatentapenade

Zelf toevoegen

1 tl

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1221 kcal
Energie (kJ)5109 kJ
Vetten90 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers4 g
Vezels11.9 g
Eiwitten59 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de maiskolf 10 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Meng in een kleine kom de rode ui met cheddar en de helft van de knoflook. Meng in een ander kleine kom de rest van de knoflook met de roomboter.

Tip: Om het simpeler te maken kun je de mais ook enkel in de oven garen, houd dan een oventijd van 30 minuten aan.

Portobello vullen
2

Leg de portobello's in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1 tl olijfolie per portobello. Vul de portobello's met het cheddarmengsel. Leg elke voorgekookte maiskolf op 1 stuk aluminiumfolie per persoon en besmeer met knoflookboter, peper en zout. Pak de kolf in en bak, samen met de portobello 18 - 20 minuten in de oven.

Vlees bakken
3

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Verhit 2 hapjespannen met deksel op middelhoog vuur en verhit in beide pannen 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Bak in 1 pan de kipdrumsticks rondom in 3 - 4 minuten aan. Bak in de andere pan de varkensworst in dezelfde tijd aan. Dek beide pannen af, verlaag het vuur en laat, 15 - 18 minuten zachtjes garen. Draai af en toe om zodat alle kanten bruinen.

Tip: Zet het vuur lager wanneer de worst of kipdrumsticks te snel garen. Het vlees blijft malser bij lager vuur.

Saus maken
4

Leg het bierbostelbroodje bij de maiskolf en portobello in de oven en bak 8 - 10 minuten mee. Snijd de peterselie en bieslook apart van elkaar fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met mayonaise en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Brood besmeren
5

Snijd het bierbostelbroodje in plakken en besmeer met de tomatentapenade.

Serveren
6

Leg de kipdrumsticks, varkensworst, portobello en maiskolf op een grote plank. Pas op voor de hete stoom die uit het pakketje komt. Bestrooi de mais met de bieslook. Serveer met de saus en de plakjes brood met tapenade.