Skip to main content
BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet
BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

4p | met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

4.1
(17)

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 4 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

gram

Pofaardappel

25 gram

Kruidenroomkaas

125 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

2 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

130 gram

Grote garnalen

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

100 gram

Wittekool en wortel

40 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

30 gram

Smokey tomatenketchup

50 gram

Biologische zure room

5 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Spies

2 stuk(s)

Runderspies

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)1884 kcal
Energie (kJ)7882 kJ
Vetten111 g
waarvan verzadigd50 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers22 g
Vezels10.3 g
Eiwitten89 g
Zout6 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Pofaardappel maken
1

Was de aardappel en laat de schil zitten. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 35 - 40 minuten op de BBQ en keer regelmatig.Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenkaas op.

Tip: Tip 1: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Tip 2: Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 15 - 20 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Stokbrood en sausjes voorbereiden
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met 150 g roomboter, peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de andere helft van de verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise en de smokey tomatenketchup.

Tip: Houd wat van de bladpeterselie apart om de maiskolf mee te garneren.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag nog rood van binnen zijn. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar de binnenkant niet meer roze is. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer het demi-baguette en de sausjes bij het vlees.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders