Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure radijs en wortel, laos en verse gember

Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?

Allergenen :
Soja
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ bosje(s)

Radijs

90 gram

Spaghetti

⅓ zakje(s)

Gedroogde laos

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Wortel

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Suiker

0.12 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3338 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers25 g
Vezels10.1 g
Eiwitten39 g
Zout5 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verwijder het radijsloof en snijd de radijs in dunne plakken. Schil met een dunschiller of kaasschaaf de wortel in slierten.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.

Bakken en koken
2

Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijs en de wortelslierten met de zoetzure dressing. Schep goed om. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en gedroogde laos 2 - 3 minuten aan.

Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je hem een tijdje laat staan. Heb je geen haast? Wacht dan nog 5 minuten voor je verdergaat met stap 3.

Bami afmaken
3

Voeg de kippendijreepjes toe aan de wok en bak nog 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en de sojasaus toe aan de wok met kippendijreepjes. Voeg vervolgens ook per persoon: 1/2 el ketjap en 1/8 bouillonblokje toe. Bak het geheel al roerend nog 1 minuut in de wok. Voeg tot slot ook de gekookte spaghetti toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de bami te droog lijkt.

Serveren
4

Snijd het verse selderijblad fijn. Verdeel de bami over de borden en garneer met de selderij, taugé en gefrituurde uitjes. Serveer de zoetzure radijssalade erbij.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.