HelloFresh
topBanner
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

Met radijs en mosterd-dilledressing

Lees meer

Deze salade met krieltjes en forel zet je zo op tafel. De combinatie van zachte krieltjes en knapperige radijsjes zorgt voor een smaakvol contrast. Doordat je de vinaigrette door de krieltjes mengt wanneer ze nog warm zijn, trekken alle smaken er extra goed in.

Labels:BalansEten binnen 3 dagen
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

400 g

Sperziebonen

10 stuks

Radijs

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

140 g

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2510 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Dunschiller
Kom
Saladekom
Vork
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.