Skip to main content
Kip in spekjasje met kweeperenmoes
Kip in spekjasje met kweeperenmoes

Kip in spekjasje met kweeperenmoes

met geroosterde patatjes en witlofsalade

Een stukje seizoensfruit op je bord - de kweepeer! Rauw kun je kweeperen niet eten maar gekookt en in dit gerecht verwerkt zijn ze niet te weerstaan.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Witlof

25 gram

Mayonaise

½ stuk(s)

Kweepeer

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3759 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.7 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Kipfilet bakken
2

Halveer de kipfilets en wrijf in met peper en zout. Wikkel een plakje ontbijtspek rondom de kipfilets en besprenkel met 1/4 el olijfolie per stukje. Leg de kipfilets tussen de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat de kipfilet gaar is.

Kweeperenmoes maken
3

Schil de kweepeer of was grondig. Verwijder het klokhuis en snijd de kweepeer in blokjes. Voeg de blokjes toe aan een steelpan met deksel. Voeg 50 ml water per persoon en 1/2 el suiker per persoon toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de kweepeer grof met een vork. Bewaar de kweeperenmoes tot serveren met deksel op de pan.

Witlof snijden
4

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in zeer fijne reepjes.

Witlofsalade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie met de mayonaise. Voeg de witlof toe en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de krieltjes en de kipfilet op de borden. Serveer met de kweeperenmoes.

Tip: Kweepeer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 kweepeer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met pastasalade en gemengde sla
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst
Bao buns met krokante vegetarische schnitzel en kimchimayonaise

Bao buns met krokante vegetarische schnitzel en kimchimayonaise

met salade van spitskool, broccoli en komkommer
Wrap met kip en honing-mosterdsaus

Wrap met kip en honing-mosterdsaus

met aardappelpartjes en frisse salade
Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

Lauwwarme krieltjessalade met zalmsnippers

met sperziebonen en courgettelinten
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken krieltjes, augurk en gesmolten cheddar
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met friet, zelfgemaakte caesar dressing en croutons
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui
Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney
Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes