Bijgerechten
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade

Vul de kersttafel met lekkere bijgerechten om samen te delen.

Allergens:
Milk
•Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Sjalot

75 g

Sperziebonen

150 g

Aardappelen

25 g

Geraspte gruyère

(Contains Milk)

5 g

Geschaafde amandelen

(Contains Tree nuts May be present Sesame, Peanuts)

¼ unit

Handsinaasappel

100 g

Pastinaak

20 g

Slamix van veldsla, rucola en frisée

25 g

Doperwten

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Mosterd

2 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

25 milliliters

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2576 kJ
Calories616 kcal
Fat29 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate64 g
Sugar21 g
Dietary Fiber14 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Oven Dish
•Potato Masher
•Small Bowl
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Koken
1

Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen en pastinaak onder water in een pan met deksel. Voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, houd een kopje kookvocht apart en laat zonder deksel uitstomen.

Gratin afmaken
2

Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een fijne puree. Stamp de helft van de gruyère en per persoon: 25 ml melk en 1/2 el roomboter door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Schep de puree in een ovenschaal en bestrooi met de overige gruyère. Laat volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Dressing maken
3

Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Halveer de sinaasappel. Pers de helft uit boven een kleine kom. Snijd de andere helft van de sinaasappel in partjes en bewaar apart. Meng in een kleine kom een dressing van per persoon: 2 el sinaasappelsap,1/2 tl sinaasappelrasp, 2 tl honing, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie.

Groenten voorbereiden
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen, knoflook, sjalot en 1/2 el roomboter per persoon toe.

Bijgerechten verwarmen
5

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gratineer de aardappel-pastinaakpuree 10 - 15 minuten in de oven. Breng de sperziebonen afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes stoven. Voeg in de laatste 3 minuten de doperwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg aan een saladekom de slamix en dressing toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de sperziebonen en doperwten in een mooie schaal. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel. Serveer de gegratineerde aardappel-pastinaakpuree en de salade ernaast. Garneer het hoofdgerecht met de sinaasappelpartjes.