Kipfilet in champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met krieltjes en rauwkostsalade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Kipfilet

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1.25 el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)838 kcal
Energie (kJ)3507 kJ
Vetten65 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.7 g
Eiwitten9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Rasp
Saladekom

Instructies

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de paddenstoelenbouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 25 – 30 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.

Saus maken
3

Blus de champignons, knoflook en rode ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de slagroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.

Snijden
4

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in parten.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A – goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de salade, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.