HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilet In Champignonroomsaus
topBanner
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met krieltjes en rauwkostsalade

Lees meer

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Kipfilet

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

100 ml

Paddenstoelenbouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 el

Rode wijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3507 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd31.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten9 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de paddenstoelenbouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 25 – 30 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.

3

Blus de champignons, knoflook en rode ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de slagroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten tot de gewenste dikte.

4

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in parten.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de salade, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.

6

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.