10-minute recipe - White fish - use: vadouvan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

10-minute recipe - White fish - use: vadouvan

with fried onions and lime

Allergenen :
Vis
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Groentemix met wittekool

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

25 ml

Water

naar smaak

Sambal

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3324 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels11.1 g
Eiwitten30 g
Zout1.4 g

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and cook the rice for 8 - 10 minutes or until done.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat. Add the garlic-ginger-chili mix* and vegetables and fry for 5 - 6 minutes.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

2
  • Pat the fish dry with kitchen paper.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat and fry the fish for 3 minutes per side. 
  • In the last minute add the ketjap (see Tip).

Tip: If you don’t have ketjap at home, you can substitute by combining equal parts soy sauce and sugar.

3
  • Add the vadouvan and cooking cream to the curry, along with the water (see pantry for amount) and crumble in the stock cube. Bring to a boil.
  • Cut the lime into six wedges. Squeeze one wedge per person into the curry. 
  • Season the curry with salt and pepper to taste. 
4
  • Serve the rice on plates. 
  • Serve the curry along side and top with the fish. 
  • Garnish the fish with the fried onions and serve with any remaining lime wedges.