Romige aspergesoep met ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aspergesoep met ontbijtspek

Romige aspergesoep met ontbijtspek

met croutons, verse kruiden en olijfolie met citroen

Als je tijd hebt, kun je ook je eigen aspergebouillon maken. Voeg de weggegooide basis en de schil van de asperges toe aan een pan. Voeg 400 ml water per persoon toe, breng op smaak met een flinke snuf zout en kook het geheel 30 minuten. Zeef en gebruik dit in plaats van water bij het bereiden van de soep.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Witte asperges

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse dragon en bieslook

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

4 ml

Olijfolie met citroen

1 snufje

Nootmuskaat

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

400 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4094 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten54.6 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten97.4 g
waarvan suikers7 g
Vezels18.9 g
Eiwitten21.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel
Koekenpan
Schuimspaan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd vervolgens de topjes. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

Groenten koken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de aardappelen en asperges toe en bak 1 minuut mee. Voeg het water en bouillonblokje toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Spek bakken
3

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Garnering bereiden
4

Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten tot knapperige croutons. Snijd ondertussen de bieslook en dragon fijn.

Soep afmaken
5

Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Voeg de room toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat boven de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Warm de soep in 1 minuut opnieuw op. Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse kruiden. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!