Speciaal ingrediënt in je box! De Chioggia biet, ook wel bekend als snoepbiet, is een bijzondere variant van de biet en is afkomstig uit de Italiaanse stad Chioggia.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)
30 gram
Rucola en veldsla
5 gram
Dille, munt en bladpeterselie
20 gram
Gezouten amandelen
(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Chioggiabiet
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan. Schil de biet en snijd plakjes van 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de biet 7 - 10 minuten, giet af en dep droog.
Snijd elke rol deeg doormidden, om 1 taart per persoon te maken. Besprenkel een bakplaat met bakpapier met de helft van de honing. Gebruik eventueel meerdere bakplaten als je voor meer personen bakt. Verdeel de knoflook en de helft van de tijm over de honing en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bietjes en ui over de honing en bestrooi met de overige tijm. Leg het bladerdeeg erop en duw de randen aan met een vork. Prik met een vork meerdere keren in het deeg. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Hak de amandelen grof. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mosterd met de overige honing en het sap van 1 citroenpartje per persoon.
Voeg de sla, de amandelen, de komkommer en de helft van de verse kruiden toe aan de saladekom en meng goed met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik een spatel om de taart voorzichtig op een bord te leggen en draai de taart om, zodat de groenten bovenop liggen.
Verkruimel de feta over de taart en besprenkel met de balsamicocrème. Garneer met de citroenrasp en de overige verse kruiden. Serveer de salade en de overige citroenpartjes ernaast.