HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWentelteefjes Van Suikerbollen
topBanner
Wentelteefjes van suikerbollen

Wentelteefjes van suikerbollen

Met crème frâiche en citroenmelisse

Lees meer

Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd! Maak dit gerecht dus ook gerust op een weekend-ochtend. De crème fraîche en de citroenmelisse zorgen voor frisheid, die deze stevige bollen goed kunnen gebruiken.

Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenLupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

125 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Lupine)

6 leaves

Verse citroenmelisse

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers51.9 g
Vezels1 g
Eiwitten13 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd van de Friese reuzebollen de bovenkant en de onderkant af. Snijd de citroenmelisse in reepjes

2

Meng in een ondiep bord de suiker met kaneel. Klop in een ander ondiep bord met een garde de melk met het ei.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.