Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd! Maak dit gerecht dus ook gerust op een weekend-ochtend. De crème fraîche en de citroenmelisse zorgen voor frisheid, die deze stevige bollen goed kunnen gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
125 ml
Halfvolle melk
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Friese suikerbol
(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)
6 leaves
Verse citroenmelisse
4 el
Crème fraîche
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
3 tl
Gemalen kaneel
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
3 el
Suiker
Snijd van de Friese reuzebollen de bovenkant en de onderkant af. Snijd de citroenmelisse in reepjes
Meng in een ondiep bord de suiker met kaneel. Klop in een ander ondiep bord met een garde de melk met het ei.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.