Skip to main content
Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen
Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Warme salade van gravlax, aardappelen en snijbonen

Met een honing-mosterd dressing

Gravlax is een Scandinavisch gerecht met zalm als belangrijkste ingrediënt. De zalmfilet wordt ingewreven met suiker en zout, daarna bedekt met dille en tenslotte in folie gerold. In de middeleeuwen werd gravlax in het zand begraven. Zo kon men het langer bewaren. Het betekent letterlijk ‘in de grond begraven zalm’.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Ei
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Roodschillige aardappelen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

150 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Gravlax

(Bevat: Vis)

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3038 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten65 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm.
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelen, samen met de eieren, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af, laat de aardappelen zonder deksel uitstomen en laat de eieren schrikken met koud water.

2

Snijd ondertussen de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.

Bak de snijbonen.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en bak 6 – 7 minuten op middelmatig vuur. Spoel vervolgens de snijbonen af met koud water.

4

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout.

Snijd de gravlax klein.
5

Pel het ei en snijd het ei en de gravlax fijn.

6

Meng in een saladekom de aardappelblokjes, de snijbonen, het ei, de helft van de gravlax en de dressing. Scheur de veldsla klein en schep er ook doorheen.

Garneer met de overige gravlax.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige gravlax.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander
Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

met prei en cherrytomaten
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

Veggie + Protein - Parelcouscoussalade met varkensworst als extra

met feta, avocado en koriander
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

Witlof gegratineerd met Franse brie en appel

met spekjes, puree en frisse veldsla
Volkoren penne in citroen-ricottasaus

Volkoren penne in citroen-ricottasaus

met gebakken snijbonen en Italiaanse kruidenolie
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille
Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

met gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en salade
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes

met gebakken krieltjes en Provençaalse tomaten
Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips

Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips

met avocado, mais en kidneybonen
Courgette-gehaktbrood

Courgette-gehaktbrood

met tomaten-krieltjessalade
Risotto met heekfilet en pastinaak

Risotto met heekfilet en pastinaak

met basilicumcrème en oude kaas
Mexicaanse taco's met bonen

Mexicaanse taco's met bonen

met cheddar en maïs
American pancakes met appel en rozijnen

American pancakes met appel en rozijnen

Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel