Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Broccolini
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventueel dikke stukken in de lengte. Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de broccolini 3 - 5 minuten mee met de pasta. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. Giet de pasta en broccolini af in een vergiet, maar bewaar wat kookvocht voor stap 4.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en 1/4 van de rode peper per persoon 3 - 4 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
Voeg de penne en broccolini toe aan de hapjespan.Voeg ook de kruidenroomkaas, de helft van de munt, de helft van de pecorino en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 25 ml kookvocht toe. Voeg eventueel meer kookvocht toe, meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige pecorino en munt.