Volkoren penne met broccolini en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met broccolini en spinazie

Volkoren penne met broccolini en spinazie

met pecorino en verse munt

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Broccolini

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2644 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventueel dikke stukken in de lengte. Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.

Koken en snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de broccolini 3 - 5 minuten mee met de pasta. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn. Giet de pasta en broccolini af in een vergiet, maar bewaar wat kookvocht voor stap 4.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en 1/4 van de rode peper per persoon 3 - 4 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.

Mengen en serveren
4

Voeg de penne en broccolini toe aan de hapjespan.Voeg ook de kruidenroomkaas, de helft van de munt, de helft van de pecorino en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 25 ml kookvocht toe. Voeg eventueel meer kookvocht toe, meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige pecorino en munt.