Skip to main content
Visschnitzel met ravigotesaus
Visschnitzel met ravigotesaus

Visschnitzel met ravigotesaus

met gebakken krieltjes en courgettesalade

3.8
(185)

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze frisse ravigotesaus.

Allergenen:
Mosterd
Ei
Vis
Tarwe
Spelt

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat: Vis, Tarwe, Spelt)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3172 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten72.8 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten25.6 g
Zout1.8 g
Potassium183.3 mg
Calcium8.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Was de krieltjes en snijd doormidden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes daarna nog 5 - 10 minuten verder.
Courgette bakken
2
  • Schaaf de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de courgette 1 - 2 minuten, of tot de courgette gaar is. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Visburger bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de visschnitzel 3 minuten per kant. De visschnitzel is klaar wanneer hij een goudbruin korstje heeft.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing (zie Tip).
  • Verdeel de krieltjes en de visschnitzel over de borden.
  • Serveer de salade en de ravigotesaus ernaast.

Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders