Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

met bospeen en geroosterde-paprikasaus

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Allergenen :
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

⅓ bosje(s)

Bospeen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4116 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels14.7 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Aardappelblokjes bakken
2

Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd dikke bospenen in kwarten. Meng in een kom de bospeen met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bospeen op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Bestrooi de bospeen in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de aardappelblokjes en de geroosterde bospeen. Garneer de bospeen met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde-paprikasaus en mayonaise.

¡Buen provecho!