Tomaat-wortelsoep met hartige spinaziepannenkoek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-wortelsoep met hartige spinaziepannenkoek

Tomaat-wortelsoep met hartige spinaziepannenkoek

met geitenkaas

Vandaag geen broodje naast de soep, maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2619 kJ
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten60.5 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9.7 g
Eiwitten27.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Soeppan met deksel
Koekenpan met deksel
Bord

Instructies

Beslag maken
1

Voeg aan een kom per persoon: 50 g bloem, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 100 ml melk, 1 ei, peper en zout toe. Mix met een garde tot een beslag en laat het beslag rusten tot stap 4.

 

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve maantjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Roer de tomatenblokjes met basilicum en overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.

Pannenkoek bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk 1 grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 - 3 minuten aan één kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.

Pannenkoek beleggen
5

Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan, breng op smaak met peper en zout en vouw hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm, afgedekt, nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Bak 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.

Serveren
6

Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.

Tip: Houd je meer van een gladde soep? Haal de soeppan dan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verhit vervolgens het geheel nog 1 - 2 minuten.