Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek

Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek

met geitenkaas

Vandaag geen broodje naast de soep maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2605 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.2 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Soeppan met deksel
Bord
Koekenpan met deksel

Instructies

Beslag maken
1

Voeg de bloem, paprikapoeder, melk en per persoon 1 ei en snufje zout toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper. Laat het deeg rusten tot stap 4.

Snijden
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Roer de tomatenblokjes met basilicum en de overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel per persoon 1/4 bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.

Pannenkoeken bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 - 3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.

Pannenkoek beleggen
5

Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Je bakt 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.

Serveren
6

Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.

Tip: Houd je meer van een gladde soep? Haal de soeppan dan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verhit vervolgens het geheel nog 1 - 2 minuten.