Vandaag geen broodje naast de soep maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
¼ pack
Chopped tomatoes with basil
1 piece
Carrot
50 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Egg
125 milliliters
Organic semi-skimmed milk
(Contains Milk)
â…“ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Spinach
25 g
Grated mature goat's cheese
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Voeg de bloem, paprikapoeder, melk en per persoon 1 ei en snufje zout toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper. Laat het deeg rusten tot stap 4.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Roer de tomatenblokjes met basilicum en de overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel per persoon 1/4 bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 - 3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Je bakt 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.
Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.
Tip: Houd je meer van een gladde soep? Haal de soeppan dan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verhit vervolgens het geheel nog 1 - 2 minuten.