Vandaag geen broodje naast de soep maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Wortel
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
2 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)250 ml
Halfvolle melk
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Gedroogde oregano
50 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(BevatEi, Melk (inclusief lactose))100 gram
Bloem
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voeg de bloem, paprikapoeder, melk en per persoon 1 ei en snufje zout toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper. Laat het deeg rusten tot stap 4.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Roer de tomatenblokjes met basilicum en de overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel per persoon 1/4 bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 - 3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Je bakt 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.
Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.