Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek
Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek

Tomaten-wortelsoep met een hartige spinaziepannenkoek

met geitenkaas

Vandaag geen broodje naast de soep maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.

Tags:
Veggie
•Calorie Smart
•Extra Veggies
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ pack

Chopped tomatoes with basil

1 piece

Carrot

50 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Egg

125 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

â…“ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Spinach

25 g

Grated mature goat's cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories623 kcal
Energy (kJ)2605 kJ
Fat29 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate61 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Whisk
•Soup pan with lid
•Plate
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Beslag maken
1

Voeg de bloem, paprikapoeder, melk en per persoon 1 ei en snufje zout toe aan een kom en mix met een garde tot een beslag. Breng op smaak met de helft van de oregano en peper. Laat het deeg rusten tot stap 4.

Snijden
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Roer de tomatenblokjes met basilicum en de overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel per persoon 1/4 bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.

Pannenkoeken bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 - 3 minuten aan een kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.

Pannenkoek beleggen
5

Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan en klap hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm afgedekt nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Je bakt 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.

Serveren
6

Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.

Tip: Houd je meer van een gladde soep? Haal de soeppan dan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verhit vervolgens het geheel nog 1 - 2 minuten.