Tomaat-wortelsoep met hartige spinaziepannenkoek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-wortelsoep met hartige spinaziepannenkoek

Tomaat-wortelsoep met hartige spinaziepannenkoek

met geitenkaas

Vandaag geen broodje naast de soep, maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)627 kcal
Energie (kJ)2624 kJ
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten60.6 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels9.7 g
Eiwitten27.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Soeppan met deksel
Koekenpan met deksel
Bord

Instructies

Beslag maken
1

Voeg aan een kom per persoon: 50 g bloem, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 100 ml melk, 1 ei, peper en zout toe en mix met een garde tot een beslag (zie Tip). Laat het beslag rusten tot stap 4.

Tip: Heb je volkoren bloem of meel in huis? Vervang de bloem in dit recept er dan door voor meer vezels. Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve maantjes.

Bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Roer de tomatenblokjes met basilicum en overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.

Pannenkoek bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek 2 - 3 minuten aan één kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.

Pannenkoek beleggen
5

Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan, breng op smaak met peper en zout en vouw hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm, afgedekt, nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Bak 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.

Serveren
6

Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.

Tip: Houd je meer van een gladde soep? Haal de soeppan dan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verhit vervolgens het geheel nog 1 - 2 minuten.