HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Noedelsalade Met Pinda Gemberdressing
topBanner
Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

met een gekookt eitje

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelVeggieCaloriebewust
Allergenen :EiPinda'sSesamzaadGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

200 gram

Oosterse groentemix

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

½ stuk(s)

Limoen

1 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

100 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

400 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2582 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de spinazie grof.

2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten. Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.

3

Pers de limoen uit. Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon; 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, de pindakaas, de rest van de geraspte gember en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio. Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.

4

Pel en halveer het ei. Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.