Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

met een gekookt eitje

.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Pinda's
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

100 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

1 stuk(s)

Ei

¼ stuk(s)

Limoen

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

50 gram

Gesneden rodekool

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2582 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers18 g
Vezels4.5 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de spinazie grof.

Groente bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten. Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.

Salade maken
3

Pers de limoen uit. Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon; 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, de pindakaas, de rest van de geraspte gember en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio. Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.

Serveren
4

Pel en halveer het ei. Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.