.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Oosterse groentemix
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)½ stuk(s)
Limoen
1 bakje(s)
Pindakaas
(BevatPinda's)100 gram
Gesneden rodekool
(Kan bevattenSelderij)2 tl
Gomasio
(BevatSesamzaad)400 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 el
Ketjap
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de spinazie grof.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten. Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.
Pers de limoen uit. Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon; 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, de pindakaas, de rest van de geraspte gember en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio. Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.
Pel en halveer het ei. Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.