Skip to main content
Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing
Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

Spinazie-noedelsalade met pinda-gemberdressing

met een gekookt eitje

4.1
(911)

.

Tags:
Calorie Smart
•Veggie
Allergens:
Pinda's
•Sesamzaad
•Gluten
•Tarwe
•Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

50 g

Spinach

100 g

Vegetable mix

g

Vegetable mix with cabbage

1 piece

Egg

¼ piece

Lime

½ tube

Peanut butter

(Contains: Pinda's May be present: Noten)

50 g

Shredded red cabbage

â…“ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

200 g

Fresh udon noodles

(Contains: Gluten, Tarwe)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories617 kcal
Energy (kJ)2582 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate83 g
Sugar18 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein22 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Casserole
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de spinazie grof.

Groente bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten. Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.

Salade maken
3

Pers de limoen uit. Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon; 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, de pindakaas, de rest van de geraspte gember en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio. Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.

Serveren
4

Pel en halveer het ei. Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.

This week's must-try HelloFresh recipes