.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
50 g
Spinach
100 g
Vegetable mix
g
Vegetable mix with cabbage
1 piece
Egg
¼ piece
Lime
½ tube
Peanut butter
50 g
Shredded red cabbage
⅓ sachet(s)
Gomashio
200 g
Fresh udon noodles
10 milliliters
Soy sauce
¼ tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
½ tablespoon
Olive oil
Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de spinazie grof.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan. Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten. Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.
Pers de limoen uit. Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon; 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, de pindakaas, de rest van de geraspte gember en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio. Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.
Pel en halveer het ei. Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.