BestellenCadeaubon
Snelle pasta met heekfilet in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met heekfilet in roomsaus

Snelle pasta met heekfilet in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

[Zoutarm] visbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4116 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd28.1 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels4.7 g
Eiwitten38 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Courgette raspen
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne (zie Tip). Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.

Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 penne in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Roomsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur.
  • Wrijf de vis langs beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe.

Tip: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (uit de zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.