Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
150 gram
Broccolirijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
10 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
125 ml
Kokosmelk
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
5 gram
Gemberpuree
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de jasmijnrijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en 1/4 tl sambal per persoon 1 minuut. Voeg de paprika, vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en kokosmelk toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de overige knoflook, de overige gemberpuree en 1/4 tl sambal per persoon 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden. Verdeel de groenten en garnalen met saus over de rijst.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.