Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
150 g
Broccoli rice
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
10 milliliters
Fish sauce
(Contains: Vis)
125 milliliters
Coconut milk
80 g
Shrimp
(Contains: Schaaldieren)
5 g
Ginger paste
1 tablespoon
Sunflower oil
½ teaspoon
Sambal
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de jasmijnrijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gemberpuree en 1/4 tl sambal per persoon 1 minuut. Voeg de paprika, vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en kokosmelk toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de overige knoflook, de overige gemberpuree en 1/4 tl sambal per persoon 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de jasmijnrijst met broccolirijst over de borden. Verdeel de groenten en garnalen met saus over de rijst.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.