Skip to main content
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn

4.1
(589)

Nieuw ingrediënt in je box! Deze volkoren orzo is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Deze orzo is rijk aan vezels en bevordert zo de stoelgang.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
New Ingredient
Allergenen:
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

150 gram

Mini-romatomaten

75 gram

Volkoren orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2511 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels14.1 g
Eiwitten20.6 g
Zout1 g
Potassium836.9 mg
Calcium68.2 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn.

Weetje: Wist je dat je met dit gerecht door de geraspte kaas, amandelen en grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Ui fruiten
2
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe.
  • Kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. 
  • Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur.
  • Rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Groenten bakken
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, knoflook en de overige rozemarijn 3 - 4 minuten. 
Orzo kruiden
5

  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten (zie Tip).
  • Roer de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de kaas door de orzo.
  • Breng op smaak met peper en zout.
 

Tip: Heb je geen haast? Rooster de tomaten dan met een beetje olijfolie, peper en zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

Serveren
6
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders