Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

Nieuw in dit recept: omafrieten! Deze dikke frieten met schil zijn al gesneden en voorgegaard en besparen jou daardoor tijd! Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

190 gram

Dikke friet met schil

½ stuk(s)

Ui

120 gram

Garnalen

1 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Briochebroodje

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

3 el

Bloem

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1177 kcal
Energie (kJ)4926 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers24 g
Vezels16.4 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Burger maken
2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Doe de andere helft van de garnalen in een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree. Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon en wat peper en zout.

Tip: Mix het niet helemaal fijn, er mogen nog stukjes inzitten.

Paneren
3

Bestrooi een diep bord met de overige bloem. Klop in een tweede diep bord het ei los. Strooi over een derde diep bord de panko en breng ruim op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel. Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Tip: Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, zo blijft het mengsel niet aan je handen vastplakken.

Burger bakken
4

Verhit per persoon 5 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten en snijd de citroen in parten. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure rode ui en de helft van de avocado.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de overige plakjes avocado. Serveer de burger met de salade en de friet. Garneer met een partje citroen.