Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade

Nieuw in dit recept: omafrieten! Deze dikke frieten met schil zijn al gesneden en voorgegaard en besparen jou daardoor tijd! Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

190 g

Skin-on fries

½ piece

Red onion

120 g

Shrimp

1 piece

Egg

15 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Brioche bun

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Lemon

½ piece

Avocado

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

20 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Flour

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories1177 kcal
Energy (kJ)4926 kJ
Fat58 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate116 g
Sugar24 g
Dietary Fiber16.4 g
Protein39 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Bowl
•High-Sided Bowl
•Stick Blender
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 el suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep goed om. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Burger maken
2

Snijd de helft van de garnalen in grove stukken. Doe de andere helft van de garnalen in een hoge kom en mix met een staafmixer een paar seconden tot een grove puree. Meng alle garnalen in een kom met 1 el bloem per persoon en wat peper en zout.

Tip: Mix het niet helemaal fijn, er mogen nog stukjes inzitten.

Paneren
3

Bestrooi een diep bord met de overige bloem. Klop in een tweede diep bord het ei los. Strooi over een derde diep bord de panko en breng ruim op smaak met peper en zout. Vorm 1 burger per persoon van het garnalenmengsel. Paneer de garnalenburgers rondom in 3 stappen: haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Tip: Zorg ervoor dat je handen vochtig zijn, zo blijft het mengsel niet aan je handen vastplakken.

Burger bakken
4

Verhit per persoon 5 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenburgers 3 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar en knapperig zijn. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Salade maken
5

Halveer de cherrytomaten en snijd de citroen in parten. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el rodewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de dressing met de cherrytomaten, de slamix, de zoetzure rode ui en de helft van de avocado.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer de onderste helft met de ravigotesaus. Beleg het broodje met een deel van de salade, de garnalenburger en de overige plakjes avocado. Serveer de burger met de salade en de friet. Garneer met een partje citroen.