Skip to main content
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Met een vleugje kaneel voor het ultieme herfstgevoel

Amandelmeel wordt gemaakt van amandelen en het bevat goede vetten en proteïnen. Naast dat amandelmeel gezond is, zorgt het ook voor een lekkere amandelsmaak. Daarom hebben we er in dit recept voor gekozen om helemaal geen tarwebloem te gebruiken. Heb je niet genoeg amandelmeel in huis? Dan kun je een gedeelde vervangen door tarwebloem.

Allergenen:
Ei
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 8 personen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 tl

Gemalen kaneel

250 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

Zelf toevoegen

6 el

Honing of suiker

1.5 tl

Bakpoeder

(Bevat: Lupine, Melk (inclusief lactose))

stuk(s)

Zonnebloemolie

stuk(s)

Jam of honing of poedersuiker

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Bakpapier
Rasp
Garde
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkanten met boter of zonnebloemolie.

Rasp de sinaasappel.
2

Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een rasp en pers het sap uit.

Mix het geheel tot een luchtig beslag.
3

Meng in een kom de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, eieren, honing of suiker, bakpoeder en kaneel. Mix met een garde of mixer in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Schenk het beslag in de springvorm.
4

Spatel het amandelmeel door het beslag en schenk het beslag in de springvorm.

Controleer met een satéprikker of de cake al klaar is.
5

Bak de sinaasappel-amandelcake 40 – 45 minuten in de oven of tot deze goudbruin kleurt en je sateprikker er na het prikken zo goed als schoon uitkomt. Laat daarna afkoelen.

6

Snijd de sinaasappel-amandelcake in punten en besmeer met jam of honing, of bestrooi met poedersuiker.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders