HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Met Aardappel En Bloemkool
topBanner
Curry met aardappel en bloemkool

Curry met aardappel en bloemkool

met kokosmelk en naanbrood

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:VeggieFamilieLekker snelKlimaatbewustFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

200 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Aardappelen

250 ml

Kokosmelk

1 pak(ken)

Passata

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

½ zakje(s)

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3294 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9.59 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en aardappel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruidenmix en 1/2 tl kaneel toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten.

3

Voeg de passata en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, nog 8 - 10 minuten sudderen, of tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn. Bak het naanbrood 2 - 3 minuten af in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de curry over diepe borden. Besprenkel met wat yoghurt-peterseliedressing. Serveer met het naanbrood.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.