Curry met aardappel en bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met aardappel en bloemkool

Curry met aardappel en bloemkool

met kokosmelk en naanbrood

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Bloemkoolroosjes

100 gram

Aardappelen

125 ml

Kokosmelk

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

¾ tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Biologische volle yoghurt

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3294 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.6 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en aardappel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruidenmix en 1/2 tl kaneel toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten.

Curry maken
3

Voeg de passata en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, nog 8 - 10 minuten sudderen, of tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn. Bak het naanbrood 2 - 3 minuten af in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de curry over diepe borden. Besprenkel met wat yoghurt-peterseliedressing. Serveer met het naanbrood.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.