Curry met aardappel en bloemkool
Curry met aardappel en bloemkool

Curry met aardappel en bloemkool

met kokosmelk en naanbrood

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Veggie
•Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

100 g

Cauliflower florets

100 g

Potatoes

125 milliliters

Coconut milk

100 g

Passata

½ piece

Onion

1 piece

Naan bread with herbs

¾ teaspoon

Ground cinnamon

1 piece

Garlic

25 g

Organic full-fat yogurt

5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories787 kcal
Energy (kJ)3294 kJ
Fat35 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate94 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en aardappel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruidenmix en 1/2 tl kaneel toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten.

Curry maken
3

Voeg de passata en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, nog 8 - 10 minuten sudderen, of tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn. Bak het naanbrood 2 - 3 minuten af in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de curry over diepe borden. Besprenkel met wat yoghurt-peterseliedressing. Serveer met het naanbrood.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.