Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
260 gram
Speltbloem
(Bevat Gluten)
60 gram
Sultana rozijnen
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
150 ml
Karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Bosbessenjam
½ zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose))
70 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Suiker
naar smaak
Zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snufje zout.Kneed de boter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt.Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Gebruik wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.Steek met een vorm of drinkglas rondjes uit het deeg met een diameter van 4 - 5 cm en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in 10 - 16 minuten gaar in de oven of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.
Voeg de crème fraîche en de mascarpone toe aan een kom en meng met een garde. Doe de bosbessenjam in een kleine kom. Bewaar beide kommen in de koelkast om ze goed fris te houden.
Laat de scones goed afkoelen en serveer ze daarna op een mooie schaal met de zelfgemaakte clotted cream en bosbessenjam. Uiteraard het allerlekkerst met een kopje thee erbij!