Skip to main content
Noord-Indiase masala pasta met rundergehakt en koriander
Noord-Indiase masala pasta met rundergehakt en koriander

Noord-Indiase masala pasta met rundergehakt en koriander

in kruidige en romige saus met snijbonen

Masala-pasta is een veelzijdig en snel te bereiden Indo-Italiaans fusiongerecht. Italiaanse pasta wordt hierbij gecombineerd met Indiase "masala" (kruiden), verschillende groenten en een tomatenbasis.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

100 gram

Gesneden snijbonen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

⅓ zakje(s)

Garam masala

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3458 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten87.2 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels11.3 g
Eiwitten35.6 g
Zout2.3 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pasta 5 minuten.
  • Voeg de snijbonen toe en kook 5 - 6 minuten verder. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en gemberpuree 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten verder.
  • Blus af met de balsamicoazijn. Voeg vervolgens de suiker en de tomatenblokjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat op middelmatig vuur sudderen tot later gebruik.
Afmaken
3
  • Snijd de koriander fijn.
  • Roer de penne, snijbonen, de mascarpone en de helft van de koriander door de saus.
  • Roer goed door en voeg eventueel wat van het kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut verder koken.
Serveren
4
  • Serveer de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders