Skip to main content
Penne met koolvis in mascarpone-cherrytomatensaus

Penne met koolvis in mascarpone-cherrytomatensaus

met peterselie en Italiaanse kruiden

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2880 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81.2 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels7.8 g
Eiwitten35.9 g
Zout0.9 g
Potassium543.3 mg
Calcium31.5 mg
Iron0.7 mg
Pan
Kom
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan voor de pasta.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten.
  • Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Vis marineren
2
  • Meng in een kom de helft van de Italiaanse kruidenmix met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de vis toe, schep goed om en laat staan tot later gebruik.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de tomaten en overige Italiaanse kruidenmix toe.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Laat het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten pruttelen.
Vis bakken
4
  • Verhit opnieuw een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 minuten per kant.
  • Gebruik een spatel om de vis in kleinere stukjes te breken.
  • Meng ondertussen de mascarpone door de saus en laat 2 - 3 minuten inkoken.
Peterselie snijden
5
  • Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. 
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng er 1 - 2 el kookvocht per persoon doorheen (zie Tip).
  • Meng goed en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe.

Serveren
6
  • Roer de vis door de pasta. Serveer de pasta op borden.
  • Garneer met de verse peterselie. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders